18
març
10

La FNEC se suma al manifest contra l’exèrcit espanyol a la UPF

La FNEC, després dels esdeveniments que han passat arran de la publicació al Campus Global de la Universitat, una nota relacionada amb l’exèrcit espanyol, volem expressar el nostre rebuig i sumar-nos al mateix comunicat que va publcar del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans el passat dilluns dia 15 de març al seu web:

El passat divendres 12 de març va aparèixer a l’apartat d’activitats de la xarxa intranet de la Universitat Pompeu Fabra una invitació de l’inspector general de l’exèrcit, el tinent general Fernando Torres González. L’anunci explica que es fa latent una necessitat d’establir lligams entre les forces armades i la societat per tal de copsar la rellevància que pren ara mateix la defensa nacional. Així la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals espanyoles conviden a la comunitat universitària a participar d’un acte de jurament de la bandera espanyola al mes de maig coincidint amb la setmana de les forces armades.

Fruit d’aquesta publicació nombrosos estudiants s’han mostrat indignats amb l’actitud de la universitat, ja que no entenen a quina lògica responen la difusió d’actes d’aquesta mena. La UPF ha explicat que la divulgació de la invitació respon a la cortesia recíproca que hi ha entre la universitat i l’exèrcit car existeix una bona relació de cooperació.

Davant d’aquest succés la FNEC vol fer constar les següents consideracions:

  • La invitació de la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals només es comprèn com una clara mostra de provocació i crispació cap a la societat catalana en un moment en que el sentiment independentista va a l’alça.
  • La publicació d’aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads.
  • La bona relació que ha expressat la universitat que manté amb l’exèrcit espanyol és motiu de preocupació atès que els papers i valors que propugnen ambdues institucions són absolutament antitètics.

En aquest sentit el FNEC exigeix

  • La retirada immediata de la invitació de l’inspector de l’exèrcit a jurar bandera.
  • Unes disculpes del rectorat pel succés tan greu i que ha aixecat malestar entre la comunitat universitària. En la mateixa línia entenem que cal un compromís del rectorat en que aquesta mena d’actes no siguin divulgats pels canals interns de la UPF.
  • Unes explicacions del rectorat on es detalli quina mena de relació de cooperació hi ha entre la universitat i l’exèrcit espanyol.”


0 Respostes to “La FNEC se suma al manifest contra l’exèrcit espanyol a la UPF”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari


Vine a la FNEC!

T'agradaria formar part de la FNEC? Venir a les nostres reunions setmanals o rebre informació sobre el què estem fent? Doncs només cal que enviis un correu a upf@fnec.cat i t'informarem de tot! T'hi esperem!
Març 2010
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
hits counter